zaterdag 14 maart Bibliotheek Dusart- TUSSEN 2 LIJNEN: Paul Scheffer

6 januari 2020

Naar aanleiding van de vluchtelingencrisis, het vertrek van de Britten uit Europa en de muur die Trump wil bouwen, heeft Scheffer zijn ideeën geordend en uitgewerkt in zijn boek De vorm van vrijheid. Een open samenleving vraagt om grenzen. Maar hoe voorkomen we dat opnieuw muren worden opgetrokken?
Tickets voor deze lezing reserveert u bij het CCHa.

Paul Scheffer
Paul Scheffer was lange tijd medewerker aan het NRC Handelsblad en bijzonder hoogleraar grootstedelijke problematiek aan de Universiteit Amsterdam en hoogleraar Europese studies aan de Universiteit Tilburg. Hij bezocht Tanger, waar hij West-Afrikanen sprak over hun route naar Europa: “Ik wil mij door de realiteit uit evenwicht laten brengen. Als je over migratie en over grenzen schrijft, is het belangrijk om je ideeĂ«n te toetsen aan de werkelijkheid.”