Moord op de moestuin, Nicolien Mizee

7 mei 2019

Moord op de moestuin, Nicolien Mizee
De ietwat naïeve Judith en haar van een hartaanval herstellende echtgenoot worden door een doortastende zus meegetroond naar een huisje op het groene platteland. Daar worden ze onverwacht herenigd met twee jeugdvriendinnen. Het weerzien is hartverwarmend en de mooie zomer zet goed in. Het leven van de hervonden vriendinnen wordt echter sterk bezwaard door de zorg voor hun demente moeder en het mysterie rond hun vader, die jaren geleden spoorloos verdween. In het dorp woekeren de verdenkingen hieromtrent nog steeds. De bewoners, excentriek in al hun normaliteit, kunnen niet nalaten hun eigen visie op de feiten uit de doeken te komen doen bij Judith, die er voor de zomer een moestuintje heeft gehuurd.
Haarfijne humor, moord en doodslag zonder al te veel bloedspatten en een grondtoon van gelaten luchtigheid, het is een bijna unieke combinatie. Zonder twijfel een boek voor onze koesterplank. Wij verslonden vervolgens het hele oeuvre van Nicolien Mizee en waren niet teleurgesteld!