Max Porter, Lanny

7 mei 2019

Max Porter debuteerde met ‘Verdriet is het ding met veren’, een novelle die bij velen een gevoelige snaar wist te raken. ‘Lanny’ is opnieuw een schot in de roos. Het is een prachtig maar griezelig verhaal vol verwijzingen naar Britse sagen en legendes.
Een jong koppel en hun ietwat vreemde zoontje kiezen ervoor om in een klein en rustig dorp midden in de bossen te gaan wonen. Vader forenst elke dag naar Londen. Het contrast tussen de stad en dit oude dorp kan niet groter zijn. Het sensitieve jongetje daarentegen vindt haast intuïtief connectie met de eeuwenoude onderstromen van de natuur. Lanny verstaat de taal van bomen en planten beter dan die van de snelle mensenwereld.
In een heel aparte stijl en typografie schept Max Porter een donker en sfeervol universum waar bosgeesten zomaar het moderne leven kunnen overnemen.
Onvergetelijk!