John dies at the end, David Wong

17 juli 2016

Het moet niet altijd Saramago en Dostojevski zijn.  Het mag voor mij wel al eens eerder richting “Hitchhiker’s guide to the galaxy” gaan.   Al gaat dit boek nog een stapje verder. Mix alle literaire sub- en cultgenres door elkaar en neem een schrijver die, dat lijdt geen twijfel, de geestverruimende middelen wel genegen is, en dan krijg je dit boek.   Iets fantastischers, grappigers, bruisenders, verrassenders, raarders (ik zal maar stoppen) zal ik wel nooit meer in handen krijgen.  Zo’n boek dat op Goodreads óf 1 óf 5 sterren krijgt. Óf je vind het helemaal niks óf je bent er helemaal weg van.  En ik val in de laatste categorie.  Zó gelachen.
Leg maar meteen weg als de eerste 3 bladzijden je niet aanstaan, want dan gebeurt het ook niet meer.   Maar in het andere geval …. welkom bij de club!