Next, James Hynes

16 februari 2016

Ik kan me niet herinneren hoe ik dit boek ooit heb ontdekt.  Misschien dat Goodreads er voor iets tussenzat, dat kan goed zijn, maar welke god der letteren er ook de hand in heeft gehad, ik ben er blij om.  Het boek is van 2011 en is geloof ik nog niet vertaald, dus dat zal nu ook wel niet meer gaan gebeuren.
“Next” speelt zich af in Austin, Texas.  Kevin Quin vliegt daarheen om stiekem te gaan solliciteren.  Zijn vriendin in Michigan weet van niets.  Op het vliegtuig raakt hij geïntrigeerd door één van zijn medepassagiers en omdat hij nog veel tijd heeft zoek te brengen voor het sollicitatiegesprek, loopt hij haar bij aankomst gewoon achterna.
Zowel de kans op een nieuwe job in een nieuwe omgeving als de mooie jonge vrouw die Kevin achtervolgt houden de belofte in om, tegen alle geplogenheden van een middelbaar leven in, toch nog al zijn dromen waar te kunnen maken.
Hynes weet je als lezer voortdurend op het verkeerde been te zetten.  Een man van middelbare leeftijd die rusteloos wordt en op zoek gaat naar een grootser leven, dat is niet bepaald een uniek onderwerp.  Een paar keer in de loop van het verhaal dacht ik dan ook wel te weten hoe het zich verder ging ontwikkelen en elke keer zat ik er helemaal naast.
Een aangename verrassing!